Utbildning Häst & Ryttare

Sedan Mars i år bedriver jag min verksamhet på Låssa Gård i Upplands Bro.
Jag erbjuder undervisning av tävlingshästar/ryttare, rörelseanalyser och träningsupplägg vid återkommande skador
samt omskolar hästar med ryggproblem, “ridproblem”.
Jag tar även i mån av plats emot hästar för träning under kortare eller längre perioder i mitt eget stall.

Tysk Statlig beridar utbildning 2005,
Tävlingsmeriter med vinster och placeringar upp till Intermedier,
har även tävlat upp 1.30 hoppning.

Har du frågor är du hjärtligt välkommen att höra av dig redan idag!
0704930206
§


Utveckla din häst till Dans i Balans!
Utveckla kadens och uttryck genom bra rörelsemönster och muskeluppbyggnad av både dig som ryttare och din häst.
Jag arbetar både med uppsuttet arbete och vid hand från marken
Tränar, utbildar och skolar om hästar och ryttare  med fördjupad kunskap om hästens biomekanik, både vid hand och i ridning.
Sedan 2015 är jag aktiv elev till Jean Luc Cornille Science of Motion.
Med variationer av övningar varvat med teori, varför vi gör det vi gör, vad kan vara till godo för hästens kropp och rörelsemönster och vad kan vara av ondo.
Målet är en vältränad atlet som är fysiskt och mentalt förberedd för de uppgifter de står inför oavsett om det är för tävling, hemmaträning, dressyr hoppning eller fälttävlan.

“Work is the best therapy” Jean Luc Cornille

§

Undervisning & analys
Individuell analys av hästens rörelsemönster och av dig som ryttare.
Med denna analys går vi sedan genom vilka övningar och rörelser som kan fungera för dig och din häst och varför.
Du får en djupare förståelse för hur hästens biomekanik fungerar som senare gör det lättare för dig som ryttare att analysera hur din häst reagerar och varför.
Det finns två sidor av myntet, en övning kan både hjälpa och stjälpa utvecklingen av dig och din häst.
Därför är förståelsen för funktion av hästens
mekanik motorik och mentala process så viktig.
Balanskontroll ger en vacker och lätt rörelse.

§

Arbete vid hand & longering
För att lära hästen att bromsa upp sin egen rörelse att använda sina ryggmuskler för att om vandla kraften från bakbenen in i vertikal(uppåt) kraft utan att vi ryttare sitter på navet av balanskontrollen är ett otroligt effektivt och stärkande sätt för hästen att träna.
Du som “ryttare” går vid sidan av, lägger din arm varsamt på hästens rygg, håller tyglarna i en hand och guidar hästen till att hantera sin kropp, koordination och balans.
Vid ryggproblem är arbetet vid hand ett otroligt effektivt arbetssätt för att dels stärka hästens muskulatur utan ryttare på det utsatta området, men det ger även hästen en start till en omskolning för att hantera och lära sig att balansera och koordinera sin egen kropp – balanskontroll!
Ryggmuskelns funktion är att distribuera kraften som kommer från bakbenen till kraft framåt och uppå, horisontell och vertikal kraft, och att motstå Gravitationens dragkraft nedåt och rörelseenergin framåt.

§

Detta kräver en otroligt komplex och finjusterad koordination av hästen och minsta snedhet eller muskelobalans gör att detta system rubbas.
När ryggen har en muskelobalans eller snedhet har den inte samma möjlighet att omvandla och motstå alla de krafter som kroppen utsätts för.
Därför använder jag mig mycket av arbetet vid hand.
Det ger hästen friheten att själv balansera och koordinera sin rygg och behöver samtidigt inte förhålla sig till oss som ryttare, som sitter på navet där krafterna ska distribueras och omvandlas.
Hästar är inte konstruerade för att vi ska sitta på deras ryggar, ryggen är navet där alla krafter ska distribueras och omvandlas till framåt och uppåt kraft därför kan träning som innefattar att vi inte sitter i sadeln hjälpa dem att först lära sig sin egen kropp att hantera tyngdlagarna och rörelseenergiernas krafter för att vara väl förberedda när vi sätter oss i sadeln.
Såfort vi sitter upp krävs det att vi förhåller oss så neutralt som möjligt i förhållande till hästen, det vill säga att vi stör hästen så lite som möjligt.
Hjälper den att stabilisera sin kropp och guidar hästen
till en jämnare belastning av alla fyra benen.

§

Longering och vid hand arbete används båda som en del av rehabilitering och utbildning av hästens koordination och balanskontroll och muskeluppbyggnad.
I samband rehabilitering och omskolning är muskeluppbyggnaden en viktig del av arbetet för att hästen ska kunna orka stabilisera och balansera sig.
Det handlar både i ridning och arbete vid hand om att förbereda hästen fysiskt och psykiskt för de utmaning de ställs inför.


§

Helgkurser/kvällsträningar
Teorikväll-föreläsning 
Träning på gården

Varmt Välkommen att höra av dig!

RSS
Follow by Email
Instagram