Veckoelev

Veckoelev på Låssa Equestrian
Kom som veckoelev till Ebba Camitz och Låssa Equestrian tillsammans med din häst för vidareutbildning.
Ryttare och hästar på alla utbildningsnivåer är välkomna, från rena nybörjare till de som redan har kommit långt i sin utbildning.

Som veckoelev får du en lektion om dagen under 5 dagar.
Under varje lektion går vi igenom och gör en rörelseanalys för var hästen befinner sig just idag, en analys av dig som ryttare din balans hur du kan förbättra din balans med enkla medel och tankegångar samt övningar som kan hjälpa er som ett team att förbättra de utmaningar som uppstått tidigare och hur ett träningsupplägg för de kommande dagarna ser ut.
Du får även med dig olika verktyg för olika situation och för ditt kommande träningsupplägg som kan ge dig en känsla av att kunna hantera många olika tänkbara situationer exemplevis, arbete vid hand, longeringsarbete samt uppsutten träning.


Fördelen med att komma som veckoelever är att du och din häst har möjligheten att utvecklas längre.
Du hinner känna utvecklingen och under veckans gång formulera fler frågor och fler tillfällen att hitta olika lösningar på problem och utmaningar som senare skapar bättre förutsättningar för att lyckas med träningsplanen på hemmaplan. Du får tillgång till de olika ”verktygen” och en uppfriskning av det som vi tidigare gått igenom.

I veckans lektioner ingår både in-hand(arbete vid hand) samt uppsuttet arbete i praktiskt tillämpning men även en stor portion teori för att på ett djupare plan få en förståelse för hästens rörelse och mentala process. Varför uppstår de problem som du upplever hemma, hur kan det förklaras biomekanisk och ur den menatala processen hos hästen och hur kan vi som ryttare hantera detta för att ta oss framåt i utvecklingen?
Dessa frågor och många fler dyker ofta upp och allt eftersom uppstår nya som vi under helgens gång tar upp och resonera kring.

I en lugn gårdsmiljö med endast 5 boxar på gården ger det dig en lugn och stabil miljö att lära dig och fokusera på dig och din häst, långt bort från vardagen.

Service
Tillgång till en stor och luftig box samt hage med viss mängd gräs.
Service i form av in- och utsläpp täcke av eller på samt eventuella skydd ingår.
Mockning av box samt hage sköter du själv.

Långväga elever
Boende finns i form av B&B ca 15 minuters promenad från gården
Hemsida Ekebyibro.se

Priset
Veckoelev, inklusive 5 lektioner, tillgång till ridbana 42×22 samt ridhus 23x13m, box 15 kvm samt hage under er vistelse. Det finns även möjlighet att rida ut på många av de underbara ridvägarna som finns i det fantastiska naturområdet Rösaring med bla anlagda ridvägar.

Boka såhär

Skicka ett mail till teleskohb@gmail.com och tala om vilken vecka du önskar komma.
Bokningen är bindande, men oftast hittar vi andra dagar om förhinder meddelas i god tid före.

RSS
Follow by Email
Instagram